Vad är en Pendeldörr? Allt du Bör Veta

Den klassiska svängdörren är den vanligaste typen av dörr eftersom den kan möta ett brett spektrum av strukturella krav, såsom och tillgänglighet praktiska egenskaper. Dessutom finns slagdörrar i ett flertal utföranden, t.ex. automatisk öppning eller manuell öppning. Men i vissa fall kan en pendeldörr eller en skjutdörr vara den bästa lösningen. 

Pendeldörrar används vanligtvis i området mellan matsal och kök, eller för ingången till en källarbar. De är också extremt populära för butiker, industrier, lager och för andra organisatoriska ändamål. Det finns dock massor av olika storlekar och stilar av svängdörrar på marknaden idag som gör dem användbara i många rum.

Den genomsnittliga individen möter en mängd olika dörrar varje dag. Så vad är skillnaden mellan ett enkelverkande gångjärn och ett dubbelverkande gångjärn?

Den vanligaste dörren är en dörr som har ett gångjärn som antingen öppnas inåt eller utåt. Men i vissa fall behöver du andra typer av dörrar som erbjuder större flexibilitet och praktikalitet.

Här kommer vi att diskutera skillnaden mellan en dörr som öppnas i båda riktningarna och en som inte gör det. Det finns mycket att lära när det kommer till driften av dubbelverkande gångjärn i jämförelse med traditionella gångjärn.

Även känd som dubbelverkande dörrar eller pendeldörrar, en pendeldörr är en enkel- eller dubbeldörr som kan svänga och öppnas i båda riktningarna.

När de två dörrarna är på gångjärnen kan varje dörr svänga oberoende av den andra dörren och varje dörr kommer att svänga i båda riktningarna. Dessa typer av dörrar är lätta att känna igen i vilda västernfilmer, men förbättringarna av en pendeldörr sedan dess är drastiskt annorlunda och de finns idag i en oändlig mängd olika utformningar.

Dessa dörrar är en kostnadseffektiv lösning för att lösa tvåvägsrörelse genom vilken öppning som helst och hjälper till att ge lite avskildhet till båda utrymmena. Dörrarna ger också en visuell och/eller ljudbarriär mellan de två områdena.

Även om de är nödvändiga, behöver du inte spendera en arm och ett ben för att ge en lösning. Se till att du köper en dörr som fungerar för ditt utrymme.

Idag används pendeldörrar i en rad olika fastigheter och för olika syften. En del gillar deras funktionalitet och utseende i sitt hem, men de används också brett i en mängd olika butiker och företagslokaler.

Välj pendeldörrar som passar dig

Husägare har ett brett utbud av pendeldörrar idag. Det som en gång bara var en halvdörr med två svängbara delar, är nu enkeldörrar i full storlek. Beroende på vad du behöver dörrarna till – ett walk-in skafferi, tillgång till matsalen, övergång till en tvättstuga eller andra typer av applikationer, se till att välja den typ av dörr som fungerar bäst för ditt hem. För att göra det, här är några tips som kan hjälpa dig.

Vill du ha en dörr med enkel åtkomst där du inte ständigt behöver hålla på och hantera ett dörrhandtag? Då kan en pendeldörr vara ideal för dig. Det finns en anledning till att i princip alla restaurangkök använder sig av dessa praktiska dörrar.

Mät inramad öppning

Det viktigaste tipset för att välja en pendeldörr är att se till att du vet vilken storlek du ska köpa. Olika stora dörrkarmar bör användas beroende på rummet och husets ålder. Ta både måtten för bredd och höjd.

Välj förhängda pendeldörrar

Att installera en pendeldörr är inte ett svårt projekt. En husägare kan dock göra installationen mycket enklare när de väljer en förhängd dörr. Allt ingår redan i den förhängda dörren så husägaren behöver bara förbereda och rama in öppningen i väggen och ställa in dörrkarmen på plats, jämna till och säkra den med skruvar.

Oavsett om det gäller brandskydd, tillgänglighet, komfort, design eller frekvent användning – pendeldörrar erbjuder många fördelar.

Pendeldörrar erbjuder många olika användningsscenarier

Vissa pendeldörrar kan till exempel stängas säkert, bekvämt och tyst. Oavsett om det är med länkarm, styrskena eller integrerat i dörren säkerställer vissa dörrstängare maximal säkerhet i händelse av brand och har blivit oumbärliga på grund av ökande lagstadgade säkerhetsbestämmelser.

Vissa pendeldörrar erbjuder speciella möjligheter, speciellt vad gäller optiska aspekter. Vissa dörrvarianter kan användas för att möta höga krav på design och funktion. Båda varianterna ingriper endast mycket diskret med dörr- och fasaddesignen och uppfyller ändå alla säkerhetskrav.

Automatiska pendeldörrar erbjuder komfort, säkerhet, tillgänglighet och hygien. Om de är automatiska behöver den som går in och ut inte manövrera vare sig handtaget eller strömbrytaren. I bästa fall märker användaren inte ens att en dörr har passerats. Det är en klar fördel, inte minst ur hygien- och tillgänglighetssynpunkt – och stödjer till exempel moderna byggkoncept.

Fördelarna med pendeldörrar

Generellt sett är pendeldörrlösningar alltid efterfrågade när säker och barriärfri tillgång till byggnaden och även inom byggnaden behöver garanteras. Om man till exempel vill bromsa tillträdet eller skapa särskilt entréområden kan en karuselldörr vara den lämpligaste lösningen. Det viktigaste av allt är att förstå fastighetens och rummets behov och välja en dörr utifrån detta. Olika typer av dörrar fyller olika syften och är bäst lämpade för specifika behov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*