Investera i mer klimatsmarta val med hjälp av online finansiering

Miljö och klimat är utan tvivel ett av de hetaste samtalsämnena både nationellt och internationellt. Man arbetar hela tiden mot mer klimatsmarta alternativ när det kommer till energi, drivmedel och produktion, bara för att nämna några. I dessa oroliga tider med krig och efterföljder av pandemin ses även stora utmaningar gällande energiförsyningen på globalt plan. Det finns med andra ord många goda anledningar till att försöka investera i mer klimatsmarta lösningar. 

Investera i en värmepump

Det blir alltmer populärt att installera en värmepump för att hålla kostnaderna nere under kommande vinter. Det finns flera olika typer av värmepumpar beroende på vad man är ute efter; bland annat luftvärmepump, bergvärmepump och luft-vattenvärmepump. Man ska komma ihåg att dessa alternativ har olika stor påverkan på miljön. Det gäller att läsa på och väga för- och nackdelar mot varandra för att hitta den mest gynnsamma värmepumpen. 

En annan viktig aspekt är självklart priset för en värmepump. Det totala priset varierar beroende på värmepumpssort, installationskostnader och liknande. Men när den först är på plats så finns det pengar att spara. 

Installera solceller

Intresset för solceller som energikälla har ökat under de senaste åren. Detta på grund av de stigande elpriserna under förra året och i år, införandet av det gröna skatteavdraget för solceller och att de har blivit bättre och är billigare att köpa. Solcellsanläggningar har en beräknad livstid på omkring 25–30 år och undertiden de är i drift är de miljövänliga. Man ska dock komma ihåg att tillverkningen av solceller har en miljöpåverkan. 

Solceller är en god investering för den alldagliga husägaren eftersom det är enkelt att installera samtidigt med att det är prisvärt och mångsidigt. Återigen utgör priset för solcellerna och installationen den största delen av kostnaden för solceller. 

Mer miljövänliga val i hemmet

Att investera i en värmepump eller i solceller är två lite mer omfattande och dyrare projekt när det kommer till att investera i mer klimatsmarta alternativ. Det finns såklart även mindre ändringar av betydning som man kan göra i sitt hem: 

  • Energi-effektiv belysning: LED-lampor är en lyskälla som är snäll för både plånbok och miljö. 
  • Energi-effektiva apparater: det kan vara en god idé uppdatera sina gamla husapparater mot nyare och mer energisnåla utgåvor. När man ska köpa nytt kan man kolla efter Energiklass A, vilket indikerar en låg energianvändning. 
  • Klimatvänlig inredning: även inredning och hemdekoration kan göras mer eller mindre miljövänlig. Här kan ett alternativ t.ex. vara att handla second hand. 

Finansiera investeringen med online finansiering

Att investera i mer klimatsmarta val kräver ett visst kapital. Det exakta beloppet beror helt och hållet på typ av investering. Viktigt att komma ihåg är att man på längre sikt kan spara en betydande summa pengar. 

Kanske har man en uppbesparing eller buffert att kunna ta pengar ifrån för att täcka kostnaden. Men det finns även många olika anledningar till att det kanske inte är tillräckligt eller att det inte finns utrymme just nu. I dessa situationer kan online finansiering vara en lösning. Med ett online lån kan man få den hjälpande handen som behövs. Ett lån kan användas till att göra en investeringsmöjlighet till verklighet, men det ska aldrig vara en fast del av en privatekonomi. Finns det inte utrymme i budgeten till att sköta återbetalningen ska man inte ens skicka en ansökan. Ett viktigt steg i lånprocessen är att jämföra sina lånealternativ. Hos Moneezy kan man få en överblick över sina valmöjligheter – snabbt, smidigt och helt gratis!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*