Askkoppar för Utomhusbruk

Sedan flera år tillbaka, så är det förbjudet att i offentliga miljöer inomhus. Sedan 2019 är det även rökförbud på flera platser utomhus. För att slippa få en massa fimpar på marken, uppmuntra till att folk slänger dem i en askkopp utomhus. Det är rätt smart att sätta upp olika askkoppar på platser som perronger, busshållplatser eller i nära anslutning till byggnadsentréer. Genom att placera askkoppar på rätt ställe så ger det en minskad risk för fimpar på backen.

Vad gäller för rökning på offentlig plats?

Det har sedan den 1 juli 2019 varit helt förbjuder att röka på allmänna platser. Bland annat då på uteserveringar och entréer till affärer. Dock är det tillåtet att röka på andra offentliga platser, som en gågata, parkering med mera. Det är inte tillåtet att slänga cigarettfimpar på marken. Det kan leda till böter för nedskräpning. För att underlätta för personer nära din verksamhet eller butik, så kan du hjälpa till genom att sätta upp askkoppar för utomhusbruk.

Olika varianter av askkoppar utomhus

Idag finns det ganska så många varianter av askkoppar utomhus att välja på. Bland annat finns det stora askkoppar utomhus med lock, som gör att det inte kommer in regnvatten i den. Denna typ av askkopp brukar inte heller fyllas med annat skräp. Dock kan det vara smart att satsa på en kombinerad papperskorg och askkopp i ett!

Det finns även smarta vägghängda askkoppar att satsa på samt att det så klart finns mindre varianter att ställa på bord. 

Offentliga askkoppar utomhus medverkar till att stoppa nedskräpning

Idag är det ett ganska stort problem för både offentliga verksamheter och privata aktörer att det skräpas ner med fimpar och annat. Ett bra sätt att få bukt med detta är just strategiskt placerade askkoppar. Detta underlättar ju för alla rökare att kunna kasta fimparna på rätt ställe istället för att skräpa ner med dem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*