Hur kan du Bygga mer Miljövänligt? Miljövänligt Byggande

Ibland är det mest effektiva nya hemmet ett äldre hus. Tänk på mängden byggmaterial och bränsle som sparas genom att köpa ett befintligt hem istället för att bygga ett nytt. Ett äldre hem av ärlig kvalitet renoveras och eftermonteras för att göra det mer miljövänligt, till en lägre kostnad än om du sträckte från grunden.

Miljövänlig konstruktion börjar med intelligent design. Genom att tänka strategiskt och använda rätt material och teknik tidigt kan du hjälpa till att spara miljön samtidigt som du sparar pengar.

Här är de viktigaste stegen för att bygga miljövänligt.

1. Var smart när det kommer till design

Mindre byggnader är generellt sett mer miljövänliga och billigare i drift. Intelligent design innebär att man utnyttjar utrymmet på bästa sätt. Det tvingar utvecklare att börja tänka kreativt om rymden och framtiden för infrastruktur.

2. Överväg placeringen av fönster

Något så enkelt som placeringen av fönster kan göra stor skillnad för atmosfären i ett rum. Innovativ teknik för byggare hjälper till att identifiera de mest strategiska fönsterpositionerna för att dra fördel av solljus och naturliga vindar.

3. Investera i ordentlig isolering

Isolering är en annan sak att tänka på när man bygger en miljövänlig fastighet. Att investera i ordentlig isolering håller området svalt under de varmare månaderna och varmt under vintern, vilket minimerar behovet av att köra värme- och kylenheter regelbundet.

4. Researcha sätt att hålla ditt tak svalt

I särskilt tropiska områden kan en byggnads exponering för solen leda till att värme fångas inuti taket, vilket gradvis värmer upp byggnadens inre. Gröna tak är en innovativ lösning på detta problem. Värmereducerande metoder som att använda reflekterande takfärg, takbeläggning, kakel eller plantering av gräs kommer att resultera i en svalare byggnad och spara energi och pengar som annars skulle ta för att kyla den.

5. Bedöm hållbarhet och livslängd för fundament

Förväntad livslängd inom arkitektur och konstruktion ökar i betydelse. Hållbara material som tegel, sten och betong har längre livslängd och är mer miljövänliga under rivnings- och kasseringsfasen. Tillbyggnader, renoveringar och renoveringar förlänger en byggnads livslängd, särskilt när strukturer byggs med hållbara material.

6. Använd hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara material där det är möjligt

Att återanvända gamla material där det är möjligt är ett enkelt sätt att spara pengar och minska miljöpåverkan från din konstruktion. Produkter som återvunnet timmer, plast och glas är mindre skadliga än att köpa nytt. Biologiskt nedbrytbara material produceras också med minskade energikostnader och föroreningar.

7. Ta reda på om egendom kan drivas på solenergi

Solenergi omvandlar solens strålning till energi. Att installera solpaneler kan vara dyrt, men sparar i längden mycket pengar och energiförbrukning. För att dra nytta av solenergi måste dock plats övervägas, liksom placeringen av solpaneler. Uppskattning av programvara hjälper till att bestämma hur mycket ström som kan samlas in och sparas.

8. Bygg med hållbara material

Idag finns många alternativ när man väljer miljövänliga byggmaterial. Alternativen är stora, inklusive hållbarhetscertifierade träprodukter, återvunnet eller återvunnet trä och isolering gjord av återvunnet material.

En annan fördel med att noggrant välja byggmaterial är den bästa inomhusluftkvaliteten. många sorters mattor, väggbeklädnader, fläckar och färger frigör flyktiga organiska föreningar och andra luftföroreningar. Det finns hälsosammare alternativ. Med tanke på hur många timmar du spenderar i ditt hus dagligen är det extremt viktigt att minimera din exponering för dessa giftiga komponenter.

9. Investera i energieffektiva vitvaror till ditt hem

Efter VVS-system är apparater de verkliga energikonsumenterna i ditt hem. Tänk på att de har två priser: kostnaden för att köpa och kostnaden för driften. När du köper de mest energieffektiva alternativen sänker du det andra priset dramatiskt.

Här är överväganden om hållbarhet i hemmet för de apparater som tenderar att förbruka mest el:

  • Kylskåp
  • Diskmaskiner
  • Spisar/ugnar
  • Luftkonditioneringar
  • Torktumlare
  • Vattenvärmare
  • Laddstationer för elbilar

10. Prata med hållbarhetsexperter

Hållbarhet är ett område med snabb innovation inom hembyggen, hemsystem, vitvaror och belysning. Hållbarhetsexperter kan utföra en energibesiktning för att ge dig råd om enkla korrigeringar och den senaste tekniken.

11. Återvinn och återanvänd allt byggavfall.

Skaffa inte bara en soptunna och skicka ditt avfall till en soptipp. Du kanske vill spara lite material för din egen återanvändning, eller så kan du sälja tegelstenar, trä och metall, även gamla apparater som har skrotvärde.

12. Använd ekofärger och använd miljövänliga materialval när du väljer redskap och tillbehör

Ekofärger avger färre gifter för att minska luftföroreningarna inomhus. De är också mindre giftiga att tillverka. När du köper in olika byggmaterial och tillvehör för en ommbygnation eller renovering, överväg miljövänligare alternativ. Detta inkluderar allt från metalltillbehör till akrylfog.

14. Installera högpresterande fönster

Högpresterande fönster gör stor skillnad. Fönster står för 50 % eller mer av förlorad energi. Ny teknik inkluderar dubbelglas, speciella beläggningar, icke-ledande inramningsmaterial och lufttät konstruktion av högre kvalitet.

Att byta fönster kommer att resultera i bättre energieffektivitet, mindre blekning av dina tillhörigheter och tystare rum.

För ett varmare klimat: Leta efter det som kallas låg solvinst, vilket innebär att mindre värme leds in i ditt interiör genom fönstren. Reflekterande tekniker är mycket användbara, liksom dubbelglas. Leta efter fönster som också underlättar ventilationen.

För ett kallare klimat: Välj ramar som är välisolerade och har rätt U-värde, vilket är måttet på värmeflödets hastighet genom en byggnadsdel. Lägre är bättre. Treglasfönster med vakuum mellan rutor kan ytterligare minimera värmeförlusten. Leta efter en tät passform för att eliminera drag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*