Hur blir man influencer 2022?

Vill du bli en influencer? Här går vi igenom vad en influencer gör för att tjäna pengar och hur du också kan bli en person som tjänar pengar på sociala medier. Social media marknadsföring och influencer-marknadsföring är riktigt heta ämnen just nu och alla stora varumärken har idag någon sorts samarbete med någon av de största influencersarna i sin bransch.

På tekniksidan är populära YouTube-stjärnor som MKBHD och UrAvgConsumer riktigt stora och har haft några av världens ledande namn inom teknik på sina kanaler. Tänk Elon Musk och Bill Gates som gäster, så förstår du hur stora dessa YouTubers är. När det kommer till mode och hälsa har vi flera svenska namn som slagit igenom som influencers. Anna Nyström och Linn Löwes har miljontals följare som ser allt dessa två kvinnor lägger upp på sina Instagram konton. Svenska företag betalar därför gärna stora summor för att få synas på dessa influencers Instagram-konton.

Det kan vara svårt att komma igång som influencer idag och man behöver både lägga mycket tid och resurser på sitt innehåll samt ha lite tur. Om du behöver lite hjälp med att komma igång själv kan du prova Sollowers tjänst för att få fler följare snabbt och starta din karriär som influencer. De två viktigaste faktorerna är att samlas på sig så många följare som möjligt och att skapa intressant innehåll som många vill se.

 

Vad är en influencer?

Först och främst, vad är en influencer? Vad är det som gjort att detta yrke har blivit så populärt och inflytelserikt i marknadsföringsbranschen? En väldigt snabb förklaring är att vi som människor hellre litar på någon vi har en personlig koppling till än ett stort företag som försöker sälja på oss saker. Och tack vare sociala medier har många personer idag en stark känslomässig koppling till personer vars liv de följer dagligen via videoklipp och bilder.

Det är dessa personer som blir influencers. När tillräckligt många personer vill veta vad du har att säga och vad du rekommenderar, blir din röst hörd och du får ett inflytande över en stor skara människor. Vare sig det är på Instagram, Twitter eller Facebook, en influencer kan hjälpa ett varumärke att gå från totalt okänt till en av branschens ledande namn. Det är denna säljkraft som gör att influencers har tagit över marknadsföringsbranschen från traditionella reklambyråer.

Vilka plattformar är bäst för nya influencers?

Var börjar man då om man vill bli influencer? Instagram är den plattform som både är allra mest populär och har flest influencers i olika branscher. Framförallt mode och träning är stora på Instagram men även konstnärlig fotografi och roliga videoklipp och bilder har börjat användas för marknadsföring av varumärken. En video som delas tusentals gånger på Instagram, med ett specifikt varumärke, har en mycket bredare publik än en annons i tidningar som Aftonbladet eller Sydsvenskan.

Är du mer av en vloggare som vill filma videodagböcker och låta dina följare följa dig under hela dagen? Då är YouTube en mer passande plattform. På YouTube är det längre videoklipp som gäller, till skillnad från Instagram, där kortare klipp i form av Reels och Stories står i fokus. Vill du försöka slå igenom på den allra största plattformen av de alla?

Facebook är hemsidan som lyfte sociala medier till nya höjder och praktiskt taget alla varumärken i världen har idag en Facebook-sida. Detta betyder att du som influencer har ett hav av varumärken att skapa samarbeten med på Facebook

Hur många följare krävs för att bli influencer?

Idag delas influencers upp i tre kategorier: micro-, macro- och mega-influencer. Hur många följare du har avgör vilken kategori du tillhör i. Men för att ens kommer till en av dessa kategorier behöver du ha minst 5000 följare och det är vägen dit som kräver mest jobb. Om du har en talang eller om du redan är en person vars liv många vill följa kan du snabbt nå 5000 följare på valfri social medieplattform. Om du inte känner dig träffad kan du försöka hitta en nisch som du själv är intresserad av och försöka samla följare som är intresserade av samma sak.

Vad har du för hobbys? Gör du något som är väldigt ovanligt i ditt samhälle? Har du ett jobb som många har frågor om? Använd dessa detaljer till din fördel och höj intresset bland dina befintliga följare och locka dem att dela din inlägg genom att lägga upp saker som de inte alltid ser. Jobbar du på ett bageri och har just bakat historiens finaste bröllopstårta? Är du flygvärd och besöker 5 länder per dag? Det här är saker som vanliga personer vill se mer av, så dela med dig av ditt liv.

När du har tillräckligt många följare och intresset för det du har att dela med dig av är tillräckligt stort kan du börja kontakta lokala varumärken för att föreslå samarbeten där du får betalt för att visa upp deras produkter. Kom bara ihåg att rekommendera något som dina följare faktiskt kommer vara intresserade av, Gå inte för långt ifrån temat som du redan har på din kanal och hitta varumärken som du själv gärna använder. Följ denna mini-guide och du kommer snart att ha tusentals nya följare och kan börja jobba som influencer på heltid.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*