12 Sätt att Spara Pengar Medan du Räddar Miljön

Climate and environment blog

Hållbarhet och ett grönt levnadssätt är runt omkring oss idag, från hållbara byggnader till miljövänliga bilar och så vidare. Alla är oroliga för miljön och letar efter nya sätt att skydda den och spara pengar på samma gång. Ibland kan “bli grön” innebära att spendera mer pengar på produkter och tjänster än vi skulle vilja. Men du kan spara pengar när du försöker bli grön och rädda klimatet och miljön.

Det finns sätt att spara pengar på när man hjälper miljön.

Du måste bara vara lite kunnig och veta vad som går att göra.

Du kan fortfarande göra din del för att rädda jorden medan du sparar pengar för dig själv. Vi visar dig några sätt att vara miljövänliga med en budget. Att spara miljön och spara pengar går ofta hand i hand.

Här är några sätt du kan bli grön samtidigt som du sparar pengar:

1) Koppla ur och koppla av

Dina apparater använder fortfarande ström när du inte använder dem om du håller dem anslutna hela tiden. Koppla så ur dina apparater tills du verkligen behöver dem och du sparar energi samtidigt som du sparar på din månatliga energiräkning. Hur ofta lämnar du ett rum och lamporna är fortfarande tända?

Om du inte behöver det, stäng av det. Många människor kommer att hålla alla lamporna tända även om de inte är i det rummet. Lär dina barn dessa vanor och du kommer att märka besparingar på din nästa elräkning. Mindre energiförbrukning är alltid bättre för miljön!

2) återanvändbara livsmedelsväskor

Många livsmedelsbutiker ger dig rabatt på dina inköp när du tar med dina egna återanvändbara påsar istället för att använda plastpåsarna. Spara pengar på din mat och bli grön genom att skära ner ditt plastavfall. Det är lätt att ha en återanvändbar väska i din handväska eller i bagagerummet i din bil.

3) Få återanvändbar vattenflaska

Flaskvatten är hemskt för miljön och det är slöseri med pengar. Människor spenderar hundratals dollar på flaskvatten varje år. Få istället en återanvändbar vattenflaska och fyll din flaska när du behöver vid en vattenbrunn eller kylskåp med en vattenbehållare.

Gillar du inte smaken på din stads vatten? Skaffa en vattenflaska med ett inbyggt filter. Inom en månad har flaskan betalat för sig själv. Vatten på flaska kostar mellan $ 1 och $ 3. Du kan också prova ett filter för din vattenkran och en återanvändbar vattenflaska. Det finns också vattenrenande kannor att köpa. Detta är dock ett större problem utomlands då Sverige är känt för sitt kranvatten med god kvalité.

4) Skruva upp temperaturen i ditt kylskåp

Att ha kallt kylskåp kräver mycket el- Överdriven elektrisk användning och matavfall är allvarliga miljöfrågor. De kostar dig också mycket pengar. Skär ned båda genom att justera temperaturen. Den ideala kyltemperaturen är 1,6 ° C (35 ° eller 36 ° F).

5) Köp begagnat och second-hand

Det kan vara mycket roligt att jaga i sparsamhetsbutiker och på gårdsförsäljningen, och du kan få bra fynd på saker som är praktiskt taget nya eller knappt används. Genom att köpa begagnade, minskar du också saker som hamnar i deponier och du stöder inte energi och vattenintensiva industrier, som klädindustrin.

6) Cykla eller gå när du kan

Inte bara sparar du pengar på bensin och slitage på ditt fordon, utan du kan också avbryta ditt gymmedlemskap om du gör det nog. Om du kan, bli av med bilen helt och använd kollektivtrafik eller cykel för att arbeta. Det gör mindre skador på miljön och du sparar bilbetalningar, gas och bilförsäkring.

7) Sätt väderremsor runt dörrar och fönster

Värmen läcker ut och i sprickor runt dörrar och fönster. Väderremsor förhindrar detta och gör at möjligt att spara pengar på uppvärmning och luftkonditionering samtidigt som du minskar din energiförbrukning. Använd väderklädning eller isolera runt var och en av dina fönster och dörrar för att spara uppvärmnings- och energikostnader.

8) Köp mat som är på utförsäljning

Ibland kommer bondens marknader och butiker att ha produkter som inte är helt perfekta eller superfärska till rabatterade priser. Maten är fortfarande helt okej att använda, särskilt om du inte äter den färsk och använder den i ett recept med andra ingredienser. Köp dessa matvaror och spara pengar på livsmedel och skära ner matavfall. Det är även bra att köpa mat med kort datum då det annars finns risk att butiken slänger dessa. Detta blir win-win – du får billiga matvaror och butiken slipper slänga maten.

9) Ta kortare duschar

För mycket vattenanvändning orsakar torka i många områden. När färskt vatten blir mer och mer knappt är det viktigt att spara det genom att ta korta duschar, inte längre än tio minuter och helst bara fem minuter. Det är tillräckligt med tid att bli ren utan att använda för mycket vatten.

Du kommer inte bara att spara vatten utan också spara på din el- och elräkning. Du måste spendera lite pengar i förväg för att köpa ett duschhuvud med lågt flöde, men du kan se de besparingar som kommer tillbaka till dig när du får din första vatten- och energiräkning. De minskar mängden vatten du använder för att bli ren och minskar också energiförbrukningen. Duschhuvar med låg flöde körs vanligtvis från cirka 12,99 dollar och uppåt.

10) Lär dig hur man ska återvinna kläder

Hur ofta har du hittat gamla kläder i din garderob som är för daterade eller slitna att ha på sig längre? Istället för att kasta ut dem och bidra till deponering av avfall, cykla upp dem i olika saker.

Ett par jeans kunde bli en kjol och en påsen blus kunde bli en tröja. Titta på nätet efter idéer och sömnadsstudier. Du kommer att hålla din garderob fräsch utan att spendera pengar och du minskar ditt bidrag till deponier.

11) Byt glödlampor

Använd energieffektiva glödlampor istället för de vanliga. De är prisvärda med en genomsnittlig kostnad på cirka $ 1,50 per lampa. Kompakta lysrör (CFL) drar mindre el och kan vara ungefär sju år. Du kan se besparingarna i dina verktygsräkningar.

12) Odla dina egna örter

Odla en örtträdgård inomhus året runt för färska örter. Det finns många gör-det-själv-kit där ute. Du kan sluta köpa torkade örter i butiken och spara pengar över tid. Tänk också på att odla färska grönsaker och frukter när det är möjligt. Produktion kan vara mycket dyr när den köps i mataffären.

Slutsats

Att bli grön eller hjälpa till att rädda miljön behöver inte vara dyrt eller kosta mycket pengar i förväg. Vissa tycker att det är värt den lilla investeringen, oavsett kostnad. Även om du inte har blivit fullt grön ännu, genom att konsumera färre resurser, kommer du i slutändan att få mer pengar i din plånbok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*