11 Enkla Saker du kan göra för att Rädda Miljön

Climate and environment blog

Efter åratal med försiktighet från forskare och liknande som Al Gore, tar det internationella samfundet äntligen upp klimatförändringarna. Även om den världsomspännande ansträngningen ger många av oss en känsla av optimism, undrar du utan tvekan, hur kan jag göra min del? Enskilda åtgärder kan kollektivt spela en enorm roll i klimatförändringarna och det finns 11 enkla sätt du också kan hjälpa till att rädda miljön.

Kampen mot klimatförändringar är helt klart en som kräver en global, samordnad insats, och det är prisvärt att regeringar är villiga att göra det. Men vad kan en person göra för att hjälpa orsaken?

Att gå grönt är inte den kolossala strävan som vissa kanske tror att det är. Uppenbara åtgärder såsom att återvinna eller att vara medvetna om hur mycket vatten du använder kräver lite ansträngning. För att du inte ska lägga dig till att dina handlingar är obetydliga, vet att varje liten sak du gör har inverkan. Oavsett om det är till moder jords fördel eller din hälsa, det är verkligen inte till någon skada att vara vänlig mot miljön.

1. Återvinn flaskor och burkar

Det kan ta upp till en miljon år att bryta ner glas. Återvinning av dina ölflaskor är ett mycket bättre sätt att bli av med dem – plus att du får betalt när du pantar.

2. Använd en mindre pappersservett

Varje år använder en amerikan cirka 2 200 pappersservetter – det är cirka sex varje dag. Om alla använde en mindre varje dag, bara i USA skulle vi spara mer än en miljard kilo servetter från att hamna på deponier. Samtidigt, tänk denna siffra i hela världen.

3. Undvik att köra minst en gång i veckan.

Motorfordon står för 75 procent av utsläppen av kolmonoxid i USA.

Om att köra till jobbet eller skolan är det mest förnuftiga att göra, ta andra transportmedel under helgen. Cykla, gå eller ta tåget för en naturskön och maklig resa.

4. Duscha med din partner

Att duscha med din partner är ett är tredubbelt effektivt: bli ren, spara vatten och … andra förmåner.

5. Ät vegetariskt/veganskt en gång i veckan

Boskapsproduktionen använder en enorm mängd resurser. För att den biten stek skulle landa på din tallrik, orsakade den ett kolavtryck som var mer än dubbelt så stort som en växtbaserad produkt. Nämnde vi att skärning av kött och / eller animaliska produkter från din diet en gång i veckan också är bra för din hälsa?

6. Ta en återanvändbar väska med dig

Lägg av med engångsplastpåsar. Återanvändbara väskor är mycket stabilare och bättre för miljön.

7. Byt dina glödlampor.

Enligt miljöskyddsbyrån, om varje hushåll i Amerika bytte ut en glödlampa med en kvalificerad Energy Star (ett EPA-program) kompakt lysrör, skulle det spara tillräckligt med energi för att tända mer än 3 miljoner hem – och minska föroreningen med motsvarande en miljon bilar på vägen.

8. Vatten på flaska.

Endast 1 av 5 plastflaskor återvinns. Dessa flaskor tar mer än 1 000 år att brytas ner och producera giftiga ångor när de bränns. Prata om dåligt för miljön.

9. Köp lokalt.

Det kräver enorma mängder resurser för att få något från gården till ditt bord. Överväg att handla på din lokala bondes marknad – det har mindre miljöpåverkan och du får bidra till ditt samhälle och miljön.-

10. Köp begagnat

Second hand betyder inte näst bästa – bara fråga sparsamma hipsters. Leksaker, kläder, möbler och elektronisk utrustning kan köpas i din lokala sparsamhetsbutik och är ofta helt unika. Det är mindre troligt att du fastnar i samma massproducerade klänning som din medarbetare.

11. Använd så lite papper som möjligt

Pappersräkningar, kontoutdrag, pappersflygbiljetter – alla dessa kan hanteras online, vilket sparar miljoner träd och andra växthusgaser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*