Varför du bör välja Miljövänliga Hårprodukter- Tips & Guide

Under de senaste åren har det skett en förändring mot att konsumenter köper mer miljövänliga, naturliga och hållbara skönhetsprodukter. Dessa “gröna skönhetsprodukter” påverkar inte bara miljön positivt, de är också mycket bättre för våra kroppar.

Naturliga hårvårdsprodukter är fulla av ingredienser som är både snälla mot håret och skonsamma mot huden. Oavsett om du redan använder några naturliga produkter som en del av din hårvård, eller om du funderar på att dyka in direkt, kommer du att bli glad att veta att det finns många fördelar med att använda produkter gjorda av naturligt framställda ingredienser.

Tack vare det ökade intresset för miljövänliga och naturliga hårprodukter har bl.a. många frisörer på Södermalm börjat använda naturliga hårvårdsprodukter i allt större utsträckning.

Om du funderar på att välja naturliga hårprodukter men vill veta hur de kan gynna ditt hår och världen omkring dig, har du kommit till rätt ställe.

1. Inga skadliga kemikalier

Hårprpdukter innehåller många kemikalier och hårda ingredienser som sulfater, silikoner och parabener. Att välja produkter som inte innehåller sådana kemikalier kommer att gynna ditt hår och din hud i det långa loppet. Utöver detta kommer naturliga hårvårdsprodukter som inte innehåller skadliga kemikalier att hjälpa miljön, eftersom du inte längre kommer att skölja dem i avloppet varje gång du tvättar håret

2. Snällare mot planeten

Många naturliga hår- och hudvårdsmärken använder återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara förpackningar. Det betyder att när du är klar med produkten kommer förpackningen inte att skada miljön eller slängas på en deponi. Istället kommer förpackningen antingen att brytas ned eller återanvändas, vilket minskar skadorna på planeten.

3. Mer hållbart

De flesta naturliga hårvårdsprodukter är skapade med ingredienser som kommer från etiska metoder med fairtrade som standard. Ett antal naturliga hårvårdsmärken ger nu också tillbaka till miljön eller lokala samhällen som ingredienserna kommer från.

4. Ditt hår kommer att tacka dig

Friskt hår är något som önskas av många, men det är inte lätt att uppnå när man använder produkter som innehåller starka kemiska ingredienser. Även om det kan ta ett par månader att skörda fördelarna med naturliga ingredienser, kommer att välja naturliga hårprodukter på allvar göra ditt hår bättre och snyggare. Naturligt lockigt hår blir lockigare, mer definierat och återfuktat – vad mer kan man begära?

5. Din hårbotten blir friskare

De hårda ingredienserna (t.ex. sulfater, uttorkande alkoholer) som finns i vardagsschampon och andra hårvårdsprodukter kan orsaka irritation i hårbotten. Många människor lider av en torr, kliande hårbotten, som kan förvärras av hårda rengöringsmedel som sulfater. Genom att använda ett schampo med naturligt framställda ingredienser rengörs hårbotten skonsamt utan att ta bort den från dess naturliga oljor – som är avgörande för en frisk hårbotten.

6. Ingen mer maskering av problemet

Allmänt tillgängliga icke-naturliga hårprodukter innehåller ingredienser som silikoner som tätar och förhindrar att fukt tränger in. Genom att försegla maskerar silikoner problemet och får håret att verka slätt och silkeslent, men i verkligheten är det mest troligt i behov av fukt och återfuktning. Naturliga hårprodukter innehåller inga silikoner, utan använder naturligt framställda ingredienser som ger håret de näringsämnen som behövs för att få ordentligt näring till håret. Även om det kan ta några månader att se resultat, på lång sikt kommer håret att bli mycket friskare.

7. Bättre för den allmänna hälsan

Hårprodukter som innehåller starka kemikalier är inte bara dåliga för hälsan hos ditt hår och hårbotten, de tros också påverka den allmänna hälsan. När du applicerar produkter i ditt hår och hårbotten absorberas de av din hud och tar sig in i din kropp. Ingredienser som parabener och ftalater har kopplats till hälsoproblem som bröstcancer, på grund av deras förmåga att härma hormoner. Att välja naturliga hårprodukter hjälper till att förhindra hälsoproblem i samband med sådana ingredienser.

8. Inga djurförsök

Hur tråkigt det än är så görs tyvärr fortfarande djurförsök på ett antal produkter inom hår- och skönhetsbranschen. Att gå naturligt med dina hårvårdsprodukter innebär vanligtvis att du också är djurvän. Det är dock bäst att kontrollera förpackningen för att se till att så är fallet innan du köper någon produkt.

9. En investering i dig själv

Medan naturliga hårvårdsprodukter ofta har en högre prislapp än de som innehåller starka kemikalier, betalar du som med allt för kvalitet. Icke-naturliga produkter massproduceras ofta till ett lågt pris med billiga ingredienser, men naturprodukter är till största delen etiskt framställda med kvalitetsingredienser. Genom att betala lite mer för naturliga hårprodukter investerar du både på en miljövänlig marknad, men också på dig själv. Ditt hår, din hud och din kropp kommer att dra nytta av att bli naturligt, vilket förhindrar en mängd oönskade hälsotillstånd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*