Bästa Tips för att Förbruka Mindre Vatten

Att spara vatten blir allt viktigare i dag. Det är inte bara fördelaktigt för miljön, utan det är också användbart för att spara pengar under dessa utmanande ekonomiska tider.

Det finns många enkla, genomförbara sätt att spara vatten hemma, från att inte låta vattnet rinna medan du borstar tänderna och tar kortare duschar till att vänta tills du har en full belastning med kläder innan du kör tvättmaskinen. Läs nedan för våra bästa tips för att spara vatten.

1. Kontrollera alla kranar, toaletter och duschhuvuden för läckor

Du blir förvånad över mängden vatten som kan slösas bort även till och med från en liten läcka. Rådgör med en rörmokare för att reparera läckor både stora och små.

2. Isolera dina vattenledningar

Det är enkelt och billigt att isolera dina vattenledningar med skumrörsisolering. Du får snabbare varmt vatten och undviker att slösa bort vatten medan det värms upp.

3. Installera ett duschhuvud med lågt flöde

Duschhuvuden med lågt vattenflöde är ett bra sätt att spara vatten och pengar. Denna typ av duschhuvud, som är relativt billigt, fungerar genom att leverera färre liter per minut vatten än konventionella duschhuvuden.

4. Installera en vattenbesparande toalett

Vattenbesparande toaletter använder 1-2 liter per spolning. Byte till en toalett som kräver mindre vatten per spolning. Att byta till en toalett som kräver vatten kan spara så mycket som 70% vatten.

5. Tvätta bilen på det vatteneffektiva sättet

Spara upp till 150 liter vatten varje gång du tvättar bilen helt enkelt genom att stänga av slangen mellan sköljningar.

6. Spara restis

Har du rester is i en skål eller kopp? Istället för att dumpa det i diskhon, låt det smälta och använd vattnet för att vattna dina växter (eller dricka det själv).

7. Skaffa ett regnfat

Spara regnvatten och använd det för att vattna din trädgård, inomhusväxter och gräsmatta.

8. Fixa läckor

En droppe per sekund motsvarar 19 liter vatten per dag. Kontrollera både inom och utanför ditt hem för att säkerställa att inget vatten läcker.

9. Använd inte fler stekpannor än du behöver

Fler stekpannor betyder mer disk. Det betyder inte bara extra tid och ansträngning, det betyder också extra bortkastat vatten.

10. Återanvänd ditt pastavatten

Lagar du pasta (eller grönsaker)? Låt vattnet svalna och använd det för att vattna dina växter.

11. Undvik vattning på mitten av dagen

Vatten förångas när du vattnar dina växter och plantor i hög värme. Den mest effektiva tiden att göra utomhusvattning är vid låg värme.

12. Ta kortare duschar

Tar du korta duschar? Kanske är det dags att minska antalet gånger du duschar per vecka. En snabb duschning sparar extremt mycket vatten.

13. Kör endast din tvättmaskin och diskmaskin när den är full

Slösa inte vatten genom att köra diskmaskiner som inte är fulla. Detta sparar vatten och tid genom att minska antalet diskningar du gör.

14. Lägg en viktad flaska i din toalettank

I slutändan är en nyare och effektivare toalett bäst. Men det är inte ett realistiskt alternativ för alla. Om din toalett är en gammal konsumerar den onödigt mycket vatten. För att minska din vattenkomsumtion, lägg en viktad flaska i tanken för att minska mängden vatten som används vid varje spolning.

15. Stäng av kranen medan du tvättar disk

När du diskar, skrubba bara varje artikel (med kranen avstängd) och lägg den åt sidan. När du har skrubbat allt, slå på vattnet för att skölja bort smuts och tvål.

16. Stäng av kranen medan du borstar tänderna!

Kan du föreställa dig om alla personer började hålla sig till denna vana? Vattenbesparingarna skulle vara enorma. Detta är ett av de enklaste sätten att spara vatten, och det är enkelt att göra det till en vana.

18. Var vattenmedveten!

Att vara vattenmedveten i allmänhet hemma och borta är ett effektivt sätt att spara vatten. Börja lägga märke till dina trender och vanor när det gäller vattenanvändning och ändra eventuella slösande mönster.

19. Sparsam vid tvätt

Visste du att det tar 2700 liter vatten för att göra den genomsnittliga t-tröjan? Jeans är ännu värre. Ett par tar 7600 liter. Det betyder att en genomsnittlig dräkt använder 10 300 liter vatten för att tillverka. Tänk på det … 10 300 Nalgene vattenflaskor fulla av vatten. Undvik att köpa nya kläder när det är möjligt för att spara vatten.

20. Installera armaturer med lågt flöde

Spara vatten och pengar genom att installera toaletter, duschhuvuden och kranar med lågt flöde. För ett hushåll på fyra personer betyder det över 100 000 liter vatten som sparas per år.

21. Stäng av kranen medan du tvättar ansiktet och rakar dig

Tror du inte att det kräver så mycket vatten på att hålla kranen igång medan du gör dessa saker? Sätt igen avloppet någon gång och se hur mycket som samlas i diskbänken. Multiplicera det över 365 dagar, troligen några gånger om dagen. Det är mycket vatten.

22. Lufta gräsmattan

Se till att så mycket regnvatten som möjligt suger ner i gräsmattan genom att regelbundet lufta den. Inte bara kommer du att spara vatten, du kommer också att lägga mindre ansträngning på att vattna din gräsmatta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*