Hur Coronavirus Påverkar Klimatförändringarna

Climate and environment blog

Framväxten av coronavirus som en världshälsepidemi och rädsla för att det sprider sig har stoppat luft- och markresor i vissa regioner i världen och stoppat den någon annanstans, vilket avsevärt minskar mängden koldioxidutsläpp som släpps ut i atmosfären.

Föroreningsövervakningssatelliter från NASA och Europeiska rymdverket har upptäckt betydande minskningar av kvävedioxid över Kina sedan 1 januari, efter virusets utbrott – bevis för att den skadliga gasen som släpps ut från motorfordon, kraftverk och industrianläggningar har nästan kommit till ett slut.

Och Kina är inte den enda delen av världen där utsläppen från resor har minskat. Nästan varje amerikanskt lufttrafikföretag har avbrutit internationella flygningar till de drabbade områdena och har utfärdat resande undantag för passagerare som har bokade flyg under de kommande månaderna.

Dessutom minskade den globala flygtrafiken med 4,3% i februari mitt i COVID-19-utbrottet, meddelade webbplatsen för flygplanstrafik FlightRadar24 på tisdagen.

Frågan är: Är minskningen av utsläpp tillräckligt för att mildra klimatförändringarna och de miljöfara som följer med det? Enligt experter är svaret nej.

Liknande händelser tidigare har inte påverkat den totala klimatkrisen.

Forskare kan hitta liknande minskningar av utsläpp i andra historiska punkter där ekonomiska avmattningar inträffade, som andra världskriget och den stora lågkonjunkturen. En professor i geovetenskaper vid Penn State University som är specialiserad på klimatförändringar, berättade ABC News.

Händelser som sådana har “gjort justeringar” i utsläpp, men de har inte förändrat den övergripande trenden.

Förra gången NASA-forskare såg en sådan minskning av kvävedioxid över ett så brett område för en specifik händelse var under den ekonomiska lågkonjunkturen 2008, men den minskningen var gradvis.

I själva verket, om det skedde en stor förändring i världens ekonomi tillräckligt för att göra en skillnad i klimatförändringarna, skulle världens befolkning ha mycket mer omedelbara problem att oroa sig för än en klimatkris under de kommande 100 åren, till exempel om människor kunde arbeta och köpa mat.

Avmattning av utsläpp kan vara “motsatt” för att hjälpa miljön

Människor kan misstas om de känner att en tillfällig minskning av växthusgasutsläpp är bra för miljön.

När föroreningar släpps ut i luften har partiklarna “faktiskt en skyddande effekt” från solen.

“Om du tar bort det, så har det motsatt effekt,” och planeten kan värmas ännu snabbare.

Ekonomin kommer så småningom att återhämta sig och “vad som verkligen betyder” är de kumulativa utsläppen i atmosfären över tid – sedan den industriella revolutionen.

Det riktiga stora att fokusera på är kumulativa utsläpp. Tills vi tar upp det och gör de hållbara nedskärningar vi behöver, löser vi inte problemet.

Coronavirus-utbrott kan lära oss att vara mer effektiva med resor

Att begränsa resor till följd av koronaviruset kan ge en värdefull lektion som världen kan använda för att fortsätta att minska koldioxidutsläppen i framtiden, berättade Robin Bell, en forskarprofessor som specialiserat sig på glaciologi vid Columbia University’s Lamont-Doherty Earth Observatory, ABC News .

Sedan utbrottet har hälsotjänstemän varnat företagsledare att förbereda sig för anställda som kanske inte kan komma dit till kontoret.

Dessutom har flera konferenser i USA avbrutits på grund av COVID-19-rädsla, såsom den årliga Google I / O-konferensen och toppmötet Association of Southeast Asian Nations i Las Vegas. Världsbanken och Internationella valutafonden sammanträder inte under deras årliga vårmöten i Washington, utan valde istället att hålla dem med ett “virtuellt format” via telekonferens.

Det kan finnas en lektion i att öka rutinen eftersom det ger “en chans för oss att lära oss vad är det vi måste göra för att … minska våra koldioxidutsläpp.

Är detta en chans att experimentera med allt vi gör, som att gå på möten och resa – hur kan vi göra alla dessa saker utan en sådan kolbelastning på vår planet?” Frågade Bell och tilllade att hon redan har haft möten med människor från Kina som deltog på distans. “Kommer detta att pressa oss till att minska koldioxidtillförseln i mycket av våra dagliga aktiviteter?”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*